Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vánoční stromky

Vánoční stromky

Slavnostní čas je tu zase,
lidská srdce se otvírají,
stromečky zazáří v plné kráse,
všichni si koledy zazpívají.

Snad ze zvyku či nevědomky
si hezké dárky vyměňují,
ozdoby na vánoční stromky
s radostí zavěšují.

Nahoře špice vítězí,
pod ní svíčky kouzlo způsobily,
figurky, prskavky, řetězy
a ještě lesklý sníh, skleněný, bílý.

Po chvílích radosti a rozzáření
utichá píseň, padá jehličí,
úděl stromků se bohužel mění,
usychá v ústraní, nový už nevzklíčí.
Publikoval(a): podnebný, 23.12.2016
Přečteno (417x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., donne, Lipová, děda včela, Desiré, gogol, Remy M. Manniac, Mirastus, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 06:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti