Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pohled do zrdcadla v třetí neděli adventní

Pohled do zrdcadla v třetí neděli adventní

Paol Básně » ostatní ...

Anotace: Tohle už tu jednou bylo, omylem jsem to však smazal...

Jak chmurné a děsivé prokletí,
jak Štědrý den na konci století,
v chrámu Nanebevzetí pany Marie
leží v lavici pistole,co zabije!

Jak Satan mlčky se rozhlížíc' tmou
za dušemi, které odpadnou,
jak poslední přání vraha,
jak sebevrah, co ještě váhá...

Jak plamínek v temné jeskyni,
jak viník, jenž v skutku je nevinný
a žalobce, co v nitru se stydí
za korupci, jenž soudy šidí.

Jak dávná písen' ztracená v čase,
jak upír ve slunečním jase,
tak se dnes ráno cítím,
opět zklamán vlastním žitím!
Publikoval(a): Paol, 18.12.2016
Přečteno (142x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Remy M. Manniac, Lipová, Gaia., Makaveli, Desiré, Mirastus, gogol, donne

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti