Rakev z ledu
Rakev z ledu
Anotace: Jen takové zamyšlení, jak se asi cítí člověk, pod kterým se prolomí led.
V jezeru v hlubinách.
Do ledu buším.
Bolestivý mráz v slabinách.
Blízkou smrt tuším.
Svět za zimním sklem mizí v dál,
ten krásný kraj již nenavštívím.
Přec o setrvání v něm jsem stál,
vím to až teď, když se topím.
Škrábu na okno.
Pusťte mě ven!
Život jsem nechtěl jen na oko,
žít - to je můj sen!
Náhle se vše vzdaluje,
plíce voda naplní.
Všude kolem jen černo je,
poslední pocit - v hrudníku pálení.
Spím...
Publikoval(a):
Malfelica, 9.12.2016