Nevěrná
Nevěrná
Závidím všem, co dokážou bez vášně být,
já nevěrná sem, nemůžu bez ní žít.
Závidím všem, co to dokážou zvládnout,
já hřešila sem, neumím to ovládnout.
A ty dobře víš, že když budeš chtít, budu ti zase pozvolná,
dlouho se bránit nevydržím, budu s tebou znovu nevěrná.
Stačí tvůj pohled, a má předsevzetí, zbortí se jak z karet dům,
stačí jen málo a má mysl hřeší, nabízím své tělo tvým dotekům.
Sem nevěrná, když se večer stmívá, když v noci nemůžu spát,
když nádherná se noc za oknem na mě dívá, vím, že nemůžu dál sama sobě lhát.
Sem nevěrná, když souhlasím, sem nevěrná všem svým zásadám,
hříšnou myšlenku však na tebe nepotlačím, stačí málo a své tělo
ti znovu vydám.
Mé noci teď dlouhé jsou a slzy stékají na polštář,
když trápím se a čekám v rozpacích, jestli mě zase k sobě zavoláš.
A ráno marně přísahám, že ti konečně sbohem dám,
ale mé přísahy prostě nestačí, jeden dotek a vše odvolám.
Stačí jen pohled do tvých očí a vím, že ta chvíle bude nádherná,
zase pod tebou roztaju jak na jaře sníh a znovu budu nevěrná.
Publikoval(a):
VV0407, 8.12.2016