Ježíšek
Ježíšek
Ježíšek
Narodil se Marii Ježíšek.
Na seně spí hrdličky nad
ním bdí.
Lidé k němu spěchají
dary ho obdarovávají.
Panenka Marie se usmívá
a Ježíška kolíbá.
Zimní nocí tichá píseň
zní Ježíšek očka otvírá
a na svět se dívá.Hrdlička
mu pět peněz počítá.Z nebe
hvězda sestoupí a věčný život
mu přisoudí.
Kde se stala chybička,že
na kříž přibili Ježíška?
Bojoval si za chudý lid.
Pán Bůh Ti lehkou zem dal
aby jsi v lidských srdcí
na vždy zůstal.
Tichá píseň zní nocí
půlnoční.Hrdličky vrkají
lidé s láskou na Ježíška
vzpomínají.
Publikoval(a):
slunečnice69, 7.12.2016