Měsíční
Měsíční
Měsíc stojí ve vesmíru,
vyrýsovaný, zřetelný a jasný.
Dopadaly na něj proudy Tvých slov.
On ale stále ukazuje jen
svá moře klidu a mlčení.
Chtěla bych být jednoznačná jako on,
chtěla bych být krásná jako on,
chtěla bych být pevná jako on.
Chtěla bych mít jeho přitažlivost,
umět sladká slova a prchavé dohody,
připoutat Tě, okouzlit a rozeznít,
vystoupat po strmých schodech,
krokem královny Tě rozhoupat
a na jejich stupních podlehnout té síle.
Ale umím jen mlčet.
MARE SILENTIUM.
Publikoval(a):
Mari13, 3.12.2016