Ojíněné stromy
Ojíněné stromy
Námrazou větve zatížené
až k zemi se naklánějí,
novou mlhu vítr žene,
mlhu a mráz v šedém reji.
Mrazivý vítr prudce fičí,
fí-fí-fí zní meluzina
kolem stožárů a tyčí,
strefuje se do komína.
Větve a větvičky obalené
se lámou větru nárazem,
první vločky vítr žene
až na prochladlou zem.
Tíživý příkrov v mraku puklém
zasypal krajinu hořkým cukrem.
Publikoval(a):
podnebný, 30.11.2016