Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Každým dnem

Každým dnem

Marie Bernadeta Básně » o Životě

Anotace: Je lehké rozhněvat se na svět však mnohem těžší kráčet dál s tím smutkem který radost vzal a vpíjí se i do vět

Každým dnem


Když do ticha se zasním
dál propadám zas básním
v nichž naděje se třpytí
jak kapka rosy v kvítí

Dál životem se vláčím
a někdy sotva stačím
zachytit se okamžiků
které skrývám v kapesníku

Je lehké rozhněvat se na svět
však mnohem těžší kráčet dál
s tím smutkem který radost vzal
a vpíjí se i do vět

Jen z maličkostí můžeme být živí
a když se úsměv bolestí zas zkřiví
nezbývá než naučit se přijímat
a zároveň vše odevzdat

Co znamená:" sám sebe milovat "?
Vše v rovnováze naučit se mít
vše přijímat i odevzdat
a svatý tímto být

A co je v tomto vždy nám bližní?
Tím kdo v neklidu mém pláče trýzní
a proto napínat jen dobré myšlenky
ke svým bližním máme
než naopak jim stále do sklenky
jedu naléváme
a pohár žití naplněný zlobou
se sytí ještě dobou
bez smyslu a bez citu
Když každý spěchá k svému korytu
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 28.11.2016
Přečteno (172x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Desiré, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 25.11.2024 00:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti