Zrcadlo noci
Zrcadlo noci
Odrazu odraz ozvěna ozvěn
v závoji hvězda ve tmě smích
život mdle plyne marnivě prosněn
v hladinách růží večerních
Ve věčném obraze věčná Evo
na všechny strany se zachvíváš
minulost vpravo budoucnost vlevo
půvabná různá stále táž
Jsi stejná a jiná se svou písní
jen časem tvůj odlesk mizí v dál
zrcadlo noci tě růžově třísní
aby zas jitrem obzor vzplál
Publikoval(a):
podnebný, 25.11.2016