Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cyklus života a umierania

Cyklus života a umierania

Niekde počuť plač ...
plač radosti,
bez starosti,
s dávkou nevinnosti,

plač lásky,

plač znovuzrodenia,
plač svetlom omámenia,
plač odpustenia,

Zatiaľ, čo niekde plameň zhasína...
na večnosť odplaví sa jeho duša -fragilná existencia,
hypoxia.

Svetlo či tma?
Kam len odletí tak krehká zrazu existencia?
Vreteno života sa pohľadom odvracia.

Pohár nektárom sa naplnil.

Je to jed či šťava večného života?
Živý nikdy neochutná.
Príliš intímna univerza nahota.
Publikoval(a): Aurora Australis, 24.11.2016
Přečteno (31x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Missis Jednonohá, Desiré, Makaveli

Spodek

Stránka generována 10.11.2024 15:44
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti