Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bolest

Bolest

oremus Básně » o Životě

Anotace: Bolest ta neklepe !

Bolest ta neklepe
vchází a nezve se,
pláču pro hlouposti,
v hořícím domě.

Láska která pálí
žárlí a nesnese
říká si o místo,
ne kdesi ve mě.

Moje krev je řeka smutku,
jak z ní země ty můžeš pít.
Zajedno s oltářem
živou obětí,
ze slzí, potu hněteš klid.

Hodina smrti lidmi zulíbaná,
milenka nejsladší, lůžkem z kříže
hrůzou i rozkoší pravda nahá,
v kalichu čeká,
láskou dýše.

Blaze je ovci, že nic netuší
těžko ji chvilenku, kterou probeká.
Bolest ta rodí se hnedle na duši,
výkřikem prvním člověka.
Publikoval(a): oremus, 29.12.2010
Přečteno (649x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Rezervé

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 03:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti