Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Přenekrásná zima

Přenekrásná zima

Cygnus Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: prosím, žít někde kde je teplo, sluníčko a moře...

Hutná a lepkavá je propast v hlubině
chutná jak těkavá náruč dětství
co hřála a zpívala, v mojí rodině
procitám v křeče svalů na bázi kostí.

A sluníčko nehřeje, cigárko nehoří
hlavičce nepálí, do tmy se ponořím
proč na mě nemluví, nenapíše
proč jí nevidím, proč je tiše.

Proč nehoří slunce, její oči
černá v ohnivém kruhu, dva kamínky
duhovky šlehají nahoru dolů, vzpomínky
proč mám pocit, že zimou vše končí.
Publikoval(a): Cygnus, 20.11.2016
Přečteno (978x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Mirastus, podnebný

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 10:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti