Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kouzelná krajina

Kouzelná krajina

Tereza1918 Básně » o Přírodě

Anotace: Nevím...nevím...

KOUZELNÁ KRAJINA
Hlas podkov cinká a zvoní,
jak koně cválají.
Na louce květiny voní,
až se dech tají.
Zvuk kopyt je slyšet ozvěnou,
jak koně cválají krajinou,
tou nade všemi krajinami kouzelnou.
Každé srdce obměkčí,
tu na louce zpěv ptačí,
který slýchám ve větvích,
a je slyšet tu i smích.
Kráčím loukou ráda bosa,
nestudí mě ani rosa,
i koníček si v ní rád klusá.
Koně přiběhnou vždy časně zrána,
bývá tu i černá vrána,
avšak lidem se schovává.
Mám ráda tuto krajinu,
při níž procházkou slzy roním,
vždycky si tu vzpomenu,
na mou lásku k těm kouzelným koním.
Publikoval(a): Tereza1918, 19.11.2016
Přečteno (1349x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, podnebný, Makaveli, gogol, slunečnice69, Gaia.

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 23:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti