Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zaječí hon

Zaječí hon

Hamrlesky přikládány
zvedají se zas a zas,
v šedém kouři kanou rány,
pohasíná světel jas.

Kruh se menší, už je malý,
honci jdou do středu jen,
střelci na povel pálí
obráceni z kruhu ven.

Zvolna taje z keřů jíní,
cítit je zde z pušek dým,
puštění psi nosí nyní
uhaslou zvěř střelcům svým.

V dálce za zaječkou běží
po obzoru zajíc svěží.
Publikoval(a): podnebný, 15.11.2016
Přečteno (76x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Pavíočko, Psavec, děda včela, Bezhlavý rytíř, gogol, Desiré, slunečnice69, Malfelica, Gaia.

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 07:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti