Smrt
Smrt
Smrt
Chodíš sama světem
říká se ,že jsi
spravedlivá.Mezi
chudými a bohatými
si nevybíráš.Každý
svůj čas odměřený má.
Prý snad to se říká.
Nevěřím Ti.Hodného
člověka si odvedeš
a mizeru tu necháš.
Běhá si po světě a
falešný úsměv má
s radostí Ti bodne
kudlu do srdce a život
běží dál.Kde je ta boží
spravedlnost,kde se ukrývá.
Ten kdo Ti pomocnou ruku
podá.Duši bolavou pohladí
a úsměv přidá.Ten krátký
život mívá.Jaká to škoda
převeliká.To jsi říkáš
smrt spravedlivá?
Možná mezi chudými a
bohatými rozdíly neděláš,
ale mizerům se vyhýbáš.
Ten jak král si žije.
Dobrý člověk často se
smrtí bojuje a nakonec
ji bolestivě podlehne.
Nevím možná ,že jsi
spravedlivá,ale mě se
nezdá.Když stojí nad
hrobem těch,co ruku
mi podali.Duši raněnou
pofoukali.Spoustu let
jejich úsměv mě mohl
životem mým provázet.
Teď stojím nad hrobem
svíčka plápolá.Mě zbyla
jen vzpomínka hřejivá.
Publikoval(a):
slunečnice69, 9.11.2016