**Sluneční paprsky
**Sluneční paprsky
Anotace: no jenom tak,o květinách?
~Z vesmírné sluje~
--
Když vadnou růže
a pomněnky pláčí
vlčí máky jako ústa
už celý den mlčí
jen motýl co tu lítá
si cestou přemýšlí
proč i večer nesvítá?
Sluneční paprsky
díru v nebi nenašly?
--
Prý nad tou dírou
černý mrak pluje
asi z té jedné
z té vesmírné sluje
za chvíli je mraků víc
a na zemi fouká vítr
motýlům do křídel
růžím do květů
a nám,lidem do čepic.
--
Pak o špičky borovic
se mraky potrhají
a sluneční paprsky
těmi dírami pokukují,
dnes růže nevadnou
pomněnky nepláčí
motýli pořád létají
z květu na květ
a máky už nemlčí.
Můžete je slyšet.
--
Dokola melou,svítá,
svítá,svítání...
-----------
Publikoval(a):
Květka Š., 7.11.2016