Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Svíčka

Svíčka

Jiří Pajk Básně » o Životě

Anotace: ke dni dušiček

Se vzpomínkou nosíme
na hřbitovy svíčky,
slzy často skrýváme
pod našimi víčky.

Potom v šeru zažehnem
tento malý plamen,
on vlní se a přetéká
jako říčky pramen.

Tím světlem všemu říkáme,
čím pro nás byli oni,
ať odešli nám před lety,
nebo jenom vloni.

Společně tam v temnotě
mnoho svíček září,
mi tady všichni doufáme,
že jim se dobře daří.
Publikoval(a): Jiří Pajk, 2.11.2016
Přečteno (135x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, RózaPek, Bezhlavý rytíř, děda včela, podnebný, slunečnice69, Kytka62, gogol, Desiré, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti