Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Klouček v kolébce

Klouček v kolébce

Mr.Lonely Básně » Balady, romance

Anotace: .............

Holoubek na krovu
šeptá malá kapička
dopadá do rohu
kde sedí babička
pod stromem uvadlým
v temnotě zapadlým
kde čítá pohádku
řádek po řádku

oči ji hleděli
vlasy zmáčené
nebesa věděli
city dotčené
a malý klouček
v kolébce spinkal
plněný potůček
za deště cinkal

babička zavřela
pohádku jež dočetla
ručičku sevřela
do ouška šeptala
spinkej kloučku spi
zavři očka sví
čekají tě sny sladké
krásné, ale krátké

pak do chalupy vešla
babička dobou sešlá
ke krbu sedla
košilku pro kloučka
před plamínkem pletla

pohlédla z vzhůru
kapky zpívaly
vytvářeli obraz kruhu
klouček se probouzí
oči jež snívali
věčnost vždy odpouští

babička oči zavřela
kluček jež cítil déšt večerního rozbřesku
babička věděla
vždy na tebe postesknu
klučku jež jsi mi zůstal
bez matky jako květ vyrůstal


čas holoubku zpívající
klouček dešti žehnající
déšt ustává
oči se zavírají
konec nastává


dopis babička ke dveřím dala
aby nová rodina kloučka našla
rychleji než by ho smrt vzala
až tak daleko babička zašla


kluček viděl něco krásného
spatřil svou mámu
časně k ránu
jako příběhu v knize kresleného.
Publikoval(a): Mr.Lonely, 2.11.2016
Přečteno (209x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 11:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti