Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

průzračná noc

průzračná noc

Na hedvábném papíru rozhoupáváš mou minulost
v odrazu opálových střepů jsme si blíž
i posledních pár papírků vyslaných z rozmaru
našlo si opuštěné schránky.

A my dva jsme vichřice na poušti bez písku
která v minutě po půlnoci voní perníkem
jen mlha kolem tvé hlavy je chlebem pro mou poezii
pocit bezpečí vysoko nad milostným záchvěvem.

A jak si převracíš slova nepřestávám věřit
že v každém hrnečku voní jiné koření
že umíš splétat modré kořeny stromů

aby se zatím světlo rozpadlo na špendlíky
tichý sluha vysypal zvadlé květy do noci
a my jsme mohli v klidu spát.
Publikoval(a): Lugilla, 28.10.2016
Přečteno (265x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Poutníček, qala, Wčelka, Martin Havlíček, Desiré, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti