Kam směřuje česká země?
Kam směřuje česká země?
Je lépe ve lži žít
než v pravdě umírat?
Nejlépe pravdu mít
a lži se vzdalovat.
Umřít není největší chyba,
je větší neštěstí špatně žít
z pavučin nízkostí podlého ducha
z prachu a lepu utkaných.
Nakupily se lži, intriky, lsti a klepy,
tisíce samých špín, jež na tělo se lepí.
Jak pozdní skřivan nad blátivé pole
vzlétnout a zpívat a vysmát se těm dole.
Publikoval(a):
podnebný, 25.10.2016