Dvě vdovy
Dvě vdovy
Anotace: Sešli jsme se na hřbitově
S kyticemi v rukou
klopýtají štěrkem
za svými nebožtíky
černé, kulhavé
a slunce svítí
pro všechny stejně.
Jen trochu té vůně
zůstalo z květů,
jež držely v náručí,
i ta se rozpadne
na atomy,
i ona uprchne jako čas.
Publikoval(a):
podnebný, 23.10.2016