Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Větroplach

**Větroplach

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: vítr a déšť a tak...

Je po dešti
***
Po dešti je všude mokro
tím prý končí zábava
vítr ten si s mokrým listím
ve stromech jen pohrává.
Tam nemusíš větře foukat
máš sušit louže v ulici
a tam tomu klukovi
nech na hlavě tu čepici.

Vidí stánek z novinami
ty noviny tam drží?
Vítr si však splnil přání
denní tisk už v loužích leží.
Nad střechami kličkuje si
a někam jinam uhání
pod tím jeho větrodechem
jen fáborky se zavlní.

Nějak fučet se mu nechce
síla šmahem ubývá,
za chvíli se schoval v lese
jak malé dítě usíná.
Dlouho však spát nevydrží
ten náš vítr,větroplach,
už zase fouká do kaluží.
Fí a fí a fí,ano.Zrovna tak...
°*°*°*°
Publikoval(a): Květka Š., 21.10.2016
Přečteno (331x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, slunečnice69, Psavec, děda včela, Bezhlavý rytíř, Polux Troy, Kytka62, Marcone, Mirastus, Pavíočko

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 23:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti