Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Óda na smrt

Óda na smrt

P.Believer Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: Je jen jedna spravedlnost...

Ó smrti, tys jediná spravedlivá v tomto světě
Ač v jádru milosrdná, přec všichni bojí se tě
Nehledíš na krásu ani postavení
Víra a vyznání pro tebe nic není
Boháč, král i žebrák, všichni mají strach,
že při setkání s tebou obrátí se v prach
Tam, kde jedna cesta končí, jiná začíná
Však většina smrtelníků (ke své škodě)
Tuto pravdu nevnímá
Jen ať tělo mé v hrobě či peci rozpadne se
Vím, že duše věčná
dál poselství nese.
Publikoval(a): P.Believer, 20.12.2010
Přečteno (424x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Andy86, Rezervé, Sabine

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti