**Ve sklenici
**Ve sklenici
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ráno mi na okno déšť zaťuká
okno mu otevřít mne neláká
ráda si počkám až se vyprší
sluneční paprsek víc potěší.
Všechno je čisté louka i les
zavoní vzduch,zaštěká pes
na každém květu je perlička
v louži se odráží jas sluníčka.
Duhu si nasbírám do sklenice
sklenici vystavím do police
a každý večer při stmívání
je v pokoji barevné podívání.
Za týden už duha barvy ztrácí
proto si zabarvím tu sklenici
sny pak budou taky barevné
veselé smutné i tajemné...
Že nevěříte?
Duhu si dejte do sklenice
a potom i vy uvidíte.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 13.10.2016