Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Melodie

Melodie

Malfelica Básně » ?nezařazené?

Anotace: Snaha umělecky vyjádřit budík a pozoruhodnou podobnost mezi ním a životem :D

Slyším melodii, co nepatří do scény.
Otevřu oči pro zjištění, co za tím je.
Najdenou vše zmizí - místa, lidi, parfémy.
Všude ticho, tma, jen ta otravná melodie.

Vysněný odpočinek uniká v dál,
ještě dlouho nepřijde.
Kdo by o prostor mezi ním stál?
Když je příjemný jak ona melodie.

V zrcadle bledý obličej se jeví,
oči obepínají lemy fialové.
Jak zkrášlit ten obraz vědomí neví,
pak ale zjistí, že je mu to ukradené.

V lavici usínám.
Ležím bez hnutí.
Výklad nevnímám.
Nemám sílu, co žít tě donutí.

Celý den skryt pod ospalým závojem.
Nutné zlo mezi dalším spánkem to je.
Konečně zas v posteli, kde opadá zájem.
Zavřu na chvíli oči... A zas ta melodie...
Publikoval(a): Malfelica, 13.10.2016
Přečteno (136x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Martin Havlíček, děda včela, podnebný, Doradolanska, Mirastus, gogol, Vzletná básnířka života, Desiré, slunečnice69

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 02:00
U nás jste dnes prohlídl(a) 31 stránek.
roboti