Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cudzí

Cudzí

Mesiac hladí oblohu nežne po tvári,
ukladám svoje zmorené telo do trávy.
Nech ma svojou žiarou celú pohltí,
skôr než šíp mojich slov ťa zarmúti.
Kaleidoskopické očakávania a predstavy,
oheň tvojej mysle aj olovo roztaví.
Spaľuje ťa zvnútra pomaly,
nádej si skromný kufrík na ďalekú cestu pobalí.
Dýka pohľadu plná falošnej znalosti,
kričí po pozornosti a chce sa nakŕmiť do sýtosti.
Nie, nevpúšťam cudzích hosti.
Publikoval(a): Aurora Australis, 11.10.2016
Přečteno (33x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, Makaveli, Lipová, gogol, Desiré, Mirastus, Polux Troy

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 18:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti