Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Náčrt

Náčrt

slzy-deště Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Tvé oči jsou vymalované ze slov poezie

Oči vymalované ze slov poezie
kaštanový poetismus schován uvnitř orchideje.
Tvář odhalena studem a cudností
alegorie úsměvu dál plyne s hrdostí.
Duše stává se dialogem očí
zrcadlení myšlenek, citů s láskou i ctností.
Dekadence minulosti pohrává si s přítomností,
luna otevírá večerní jeviště s veškerou nesmělostí.
Omšelé pódium čaruje s rebelantskou dikcí
In memoriam všem bonmot jurisdikcím.
Heřmánkový hlas vyprávějící o hvězdách
dobrodružné srdce s uzlíčkem buchet na cestách.
Pečlivě zabalený kufr obléká příběhy,
jež přikrášlují nevšední postřehy.
O lásce píšeš smaragdovým perem,
námět: „Život“ , stal se tím cílem.
Tvé srdce je nepoznaná lingvistika.
Rovnice o neznámý jejíž výsledkem je polemika.
Rána v dubovém podzimním háji jsou tvá narkotika,
nedokončené náčrty tužkou, jest chraplavá notorika.
Talent kvete za plotem z trní
nepěstované entrée závěru stíní.
Úchvatná roztomilost přidaná do sklenky vína,
ochromující jsou ta ústa dívčina.
Rty jako zralé keříky malin,
mnozí bez úspěchu lkali.
Každou noc jedno přání, litanie,
že snad ještě jednou uvidím kaštanový poetismus schován uvnitř orchideje.
Publikoval(a): slzy-deště, 10.10.2016
Přečteno (400x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Tynalila, podnebný, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 10:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti