Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dopis

Dopis

Annie F. Básně » ?nezařazené?

Anotace: jen takové vypisování emocí..:

Jsem ztracena v prosbách, žadonění
to na světě rozvahy není?
Propadám bezmoci, žalu a smutku
odletět daleko chtěla bych vskutku

Slzy kanou na dopisní papír,
třpytí se v bílém mrazu,
modlím se ať správná slova lapím
a uvězním do onoho vzkazu.
Dopis důležitý, přímý, krutý
jeden nese význam skrytý.
Vřelý vztah se v zápor změní,
toť je jeho jasné znění.
Z úsměvu se stane lkání,
vyhneme se ale lhaní.
Uzříš pravdu čistou, strohou,
uzříš znovu správnost pouhou.

Světadíly kolem úst mých se točí,
jak znějí ta slova tichounkou nocí.
Písmeno laská, škrtí i rdousí,
lásku i zklamání do srdcí nosí.
Důležitější je slova vážit,
než kvapně konat a radosti mařit.

Vzkaz ale beztak ti předat musím,
ač se mi čin takový natolik hnusí.
Spatřit zklamání v očích srdce mi rve,
soucit však tenhle boj nerozhodne...
Publikoval(a): Annie F., 9.10.2016
Přečteno (61x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Malfelica, podnebný, děda včela, Polux Troy, slunečnice69, Makaveli, gogol, Desiré, barča1

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti