Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Krídla nevedomosti

Krídla nevedomosti

Aurora Australis Básně » o Životě

Anotace: reflexie predmetov

Stojíme spolu na jednom ľade,
často sa húpe sám netuší kade,
zrazí sa iným krehkým mrazom,
ktorého pravda býva pochybným odrazom.
Odrazom letmým, subtílnym, prchavým,
čas na oči nasadí klapky pantomím.
Krídla sa trepocú.
Blázni sa rehocú.
Duša s lampášom v tmavej ulici pátra,
kam cesty do Ríma naozaj patria.
Niekde je tma.
Niekde sa už cez škáru blyslo.
Niekde sa pavučina pestuje v rohu.
A niekde ťa žiara pravdy oslepí.
Publikoval(a): Aurora Australis, 4.10.2016
Přečteno (75x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: podnebný, Lipová, Bezhlavý rytíř, Polux Troy, gogol, Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 18:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti