Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Anděl Svědectví

Anděl Svědectví

Ammar Básně » o Bohu, víře, náboženství

Anotace: Andel Svědectví se vrátí do nebe, aby zvěstoval o Zemi, kterou lidé přetvořili v peklo. Pojednává o tom, co Anděl zřel na Zemi, jak poznal lidi a apeluje na další Anděle v nebi, aby pomohli lidskému pokolení.

Nebeská brána otevřela se a uprostřed ní,
stojíc anděl purpurový, v tom famfáry se rozezní,
říkajíc: Hle, přicházím z pekla, planety Země,
abych vám zvěstoval svědectví, které je ve mě.

Spatřil jsem život, v každé jeho formě,
obklopen zázrakem tak láska vryla se do mě,
okouzlen přírodou, bytostmi, zvěří a kvítím,
zůstal jsem naplněn úžasem, krásou a vesmírným bytím.

To jest ten ráj, Králem kosmu stvořený,
aby panoval mu člověk, to on je ten vyvolený,
avšak lidské pokolení mé srdce zarmoutilo,
neboť zlo a nenávist jejich Duši zatemnilo.

Chamtivost a pýcha pevnou rukou lidem vládne,
pod zlou mocí, mermomocí jich tisícovky denně padne,
na Otce svého, nebeského, již dávno v nitru zapomněli,
a tak o Pravdu proti sobě válčí, kterou v sobě vždycky měli.

Andělé slyšte! Pomozme lidem v jejich žití,
dokud je čas a světlo naděje ještě svítí,
sestupme na Zem a řekněme světu,
jedinou božskou a zázračnou větu:

Ve vaší jednotě, je boží síla,
to je tím smyslem, tohoto veledíla,
spojte své ruce, národy a rasy,
a ponořte Ducha do té bezmezné krásy!

Amen a Óm! - Ammar Otman - 10.listopadu 2015
Publikoval(a): Ammar, 3.10.2016
Přečteno (246x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Lipová, podnebný, Adminak, Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 10:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti