Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dúhová priezračnosť

Dúhová priezračnosť

Aurora Australis Básně » ?nezařazené?

Anotace: extrakt jemnosti

Kryštalická priezračnosť s dúhou v jadre,
koža vrások bez tlaku sa napína subtílne,
kamenné medzery pri pohľade naň lupeňmi kvetov požehnané,
ruky bez mozoľ a krvi vystierajú k nám.

V parféme bezprostrednosti dávam prednosť Lotusu než fľakatej handre,
v dvoch drobných oceánoch na tvári žiari nádej budúcna nevinne,
dieťa – nositeľ dúhy v priezračnosti – anjelmi milované,
pod dotykom večnej jemnosti už nie si viac sám.

Odreté kolená pádom zvedavosti, avšak srdce chrabré,
aj najmenšie semienko z nečistej pôdy láskyplne rozkvitne,
listami bielej ruže externé zloby a vojny sú obrastené,
učiteľom mojím dúhovej priezračnosti navždy dietky nechávam.
Publikoval(a): Aurora Australis, 2.10.2016
Přečteno (37x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, podnebný, Mirastus, gogol, Polux Troy

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 20:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti