Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Věci se smějí

Věci se smějí

V jistotě očekávají
všechen budoucí čas
jim věnovaný,
urychlující dění a běh života,

kolotání změn,
dříve chladné,tiché,nehybné,
lidskýma rukama rozehřívané,
myšlenkami přenášené

do prudkých letů
věčným mrazem,
kde zvoní jen tichý smích,
smích věcí.

Kdy a k čemu budou,
vědí, i když to nevíme,
v lidském shonu
násobeném počtem atomů

přijatých do užívání,
ovládají mysl svých tvůrců,
svých spotřebitelů,
věci se smějí,

neslouží, poroučí, vládnou.
Publikoval(a): podnebný, 2.10.2016
Přečteno (417x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, Bezhlavý rytíř, Polux Troy, Pavíočko, Květka Š., Lipová, gogol, slunečnice69, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti