Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rozednění

Rozednění

Tak přirozeně rozpustila se tma
na pomezí teplých nocí a chvění řas
je mi dobře v rozestlaném ránu
jsem proto trochu rozněžnělá
a ty se mě už nebojíš.

Jenže v dáli se rozprostírá chaos,
tak musím snít o hruškách na olejových obrazech
kde čtvrtá hvězda zprava má svou koupelnu;
mám dnes hořkosladkou horečku
a ty se mě nebojíš.

Denně mě šimrá slunovrat na tkaničce
zemitá vůně z květináčů
tak přelévám si modrozelené moře do skleničky
jsem dnes trochu ospalá
a ty se mě už nebojíš.

A jak se podzim povaluje při zemi
z větviček ti stavím přístřeší
je pouštní horko na tapetách z listí
žízní začínám být zoufalá
ale už se nebojím.
Publikoval(a): Lugilla, 27.9.2016
Přečteno (198x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Marcone, podnebný, qala, děda včela, gogol, slunečnice69, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti