Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kvet

Kvet

Aurora Australis Básně » o Lásce

Anotace: preniknutie lásky čarom s pátosom

Krídla násilia nás jemne objímali,
v oblaku utrpenia Tvoje hlboké hnedé oči tancovali.
Spanilá iskra hanblivosti,
Zasiahla ma až do špiku kostí.

Všetko zastalo.
Chýbalo tak málo.
Stále chýba, ba už nie málo.
Avšak aj tajomné Védy vedia, že nedostatok má svoje čaro.

Cítim smäd.
Tvojich podmanivých očí viac niet!
Medzi oblakmi mojich spomienok,
Pestujem kvety nás dvoch.

Kov našej lásky je príliš horúci,
Spálil by všetko, aj keď nie je súci.
Pokušiteľ trýzni vášňou,
Ktorá je zhubná už len jej krásou.

Eldorádo sa mi vzdialilo,
Je to anatéma, žiadne porekadlo.
Kiež by to bol len sen,
Ktorý ťažko dešifrovať cez deň.

V noci ma hladí mrak hladu,
Hladujem po Tebe, áno! Cítim v žalúdku neuveriteľnú masu chladu!
Mrazí mi zdraví rozum,
Logika zaznamenáva regresný posun.

Strácam sa.
Tomu, že sa vraví lásky krása.
Stratíš sa v niekom, aby si sa našiel.
Ale čo, ak Tvoj vlak späť práve odišiel?

Niet návratu,
Prišla chvíľka závratu.
Padám pod ťarchou pocitov.
Nie, už nemyslím ďalej, cítim sa byť chorobne Tebou opitou.

Búrka zhubnej lásky,
Vysiela blesky hladu ako vrásky.
Chcem byť nimi spálená,
Na pôdu premenená.

Šikovné ruky zasiali by semeno,
Len nevinný kvietok, žiadne záhradke bremeno.
Rástla by som ladne,
Cítila, ako jarný nás ľúbezný vetrík vanie.

Polieval by si ma slzami spomienok,
Mlčala by som ako anorganický kamienok.
Rozkvitla by som opojne.
Lupeňmi by som Ti hladila tvár jemne.

Kúsok po kúsku by som sa Ti oddávala,
Moje lupene Ti do srdca vkladala.
Malebné tóny začínajú hrať,
Naše husle a violončelo začali koniec predikovať.

Nemám viac lupeňov, drahý môj,
V hĺbke srdca po deštrukcii navždy nosím láskavý dotyk Tvoj.
Zrodila sa a zanikla som.
Prenikla som lásky čarom s pátosom.

Navždy spolu v rytme tanca,
Hviezdny prach je teraz nás vládca.
Publikoval(a): Aurora Australis, 27.9.2016
Přečteno (117x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Lipová, podnebný, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 14:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti