**A padal do vlasů
**A padal do vlasů
Anotace: no asi zase prší...
~~
Déšť mi padal do vlasů
ať třeba byla zima
anebo pršel pro krásu
i já jsem byla jiná
co miloval ten hudebník
a nechtěl být jen nevděčník
co cizí melodii jak známo
jako ty kapky na okno
on zahraje si na piáno.
*
Na tom naleštěném piánu
stojí sošky z porcelánu
ten lovec,on má šíp a luk
té sošce v bílé krinolíně
strašně se zalíbil ten kluk
a jen co na piáno
se jak deštěm rozezvučí tóny
hned položí luk a šípy
na dečku z krajkoviny
a nabídne rámě té krásce
oba pak tančí tak lehce,
lehce,lehce...
*
Když přestal padat déšť
piáno taky ztichlo
ten mladý lovec i ta kráska
dotančí před zrcadlo
tam čekají na hudebníka
a kráska špitne,slyšíš,
na okno zase něco ťuká
to ťuká on,prý ztratil klíč
a déšť je taky pryč.
A to je škoda.
Moc krásně hrála voda.
To víš.
***
Publikoval(a):
Květka Š., 27.9.2016