Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Obrázek z dovolené

Obrázek z dovolené

Mirastus Básně » Láska ... zklamání

Anotace: Krásné začátky bývají často předzvěstí špatných konců, zvláště, když je v tom láska...

V očích příslib hříchu vlasy barvy antracitu
šel by za ní pouští brodil by se závějí,
každý večer prostřel vždy dvě číše plné citu
pak je smutně vypil sám a hořké za úsvitu
někdo v potu sází jiní lehce sklízejí.

Možná čekal zprávu než noc mlhou přešla k ránu
jas na konci cesty opuštěnou alejí,
když zoufale zkusil na nebeskou klepat bránu
v ruce fotku ženy asi někde od Jadranu
vzpomínky jak vlny s přílivem se vracejí.

V očích odlesk moře když ho našli po poledni
zůstala mu láhev s nedopitou nadějí,
naděje a víra umírají předposlední
když se sny a touhy jako ptáci neposední
za obzorem v dálce nenávratně ztrácejí.
Publikoval(a): Mirastus, 24.9.2016
Přečteno (232x)
Tipy (26) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: C.I.F, Amelie M., Vzletná básnířka života, Desiré, Gaia., Polux Troy, Psavec, Květka Š., podnebný, mayla

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 02:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti