Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Osamělá pout aneb pomsta partyzána

Osamělá pout aneb pomsta partyzána

Mr.Lonely Básně » Balady, romance

Anotace: ...................

v bouři vítr kráčí
za obzory stěn spících
zanechává stopy
v zapomenutých píscích
časem ztracené doby.

po útesech, vlasy mé vlají
ve větrech vlny zloby dopadají
k mím nohám zničeným
činnům promlčeným.

plula lod má
zabíta bandou zatracených
držela naživu
věrnost i láska tvá
špetka tvého obdivu
nyní v hlubinách ztracená
těla přátel pohřbená.

mstitel se ze mě stal
osamělý partyzán
co kráčí skrze strasti
životem poražený král
jež nalítl krásné pasti.

má nenávist, krutost
najdu ji jednou
má důvěra byla hloupost
dva pohledy se jako den a noc střetnou.

v malém městě podél řeky rudé
v chatách lidí
zbídačené, chudé
jež vyjít ven se stydí
přicházím já.

na náměstí svatba velká
dívka jež mě zradila v šatech jako vločka bílá
nedoufala že se semnou setká
neštastně se mě leká.

prošel jsem, peklem i zemí
přežil jsem strasti a utrpení
nepoznal jsem přítele svého
nyní zabiju tebe i ženicha proradného.

ozývá se křik ženich útéci se snaží
za ruku dívku zrádnou vede
kočár už práší
stůj! Nikdo mě nepodvede.

vytahuji zbran nabitou
střílím ženich se k zemi skácí
s brašnou rozbitou
lidem se mince vrací.

dívka u něj klečí
slzy neávisti brečí
nenávidím tě povídá
má hlaven míří.
veřejnost se nedívá.
.
plamen zhasíná
dívka do na ženicha svého
naposled se podívá
v tom hromová rána se ozývá
krev se po chodníku rozplývá.

všechna trápení
v srdci navěky zůstanou
pro všechny jsem se stal rudé zjevení
říkali že mě dostanou
za pomstu mou
kvůli které jsem pršel peklem i tmou
duší zdeptanou.

hledali mě ale nejít nedokázali
já v domě na pobřeží
jenž mi přátelé odkázali
čas rychle tu běží
jako já za pomstou svou
misí splněnou.

a já starý osamělí partyzán
vrah bez soucitu k druhým
jež sám ne sebe byl odkázán
ukončil nakonec život
výstřelem jedním pouhým.
Publikoval(a): Mr.Lonely, 23.9.2016
Přečteno (170x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Wizzard96, podnebný, děda včela, Polux Troy

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 05:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti