Zítra
Zítra
Anotace: Zítra je ještě nevím jak Zítra je dlouhý klikyhák
Zítra
Zítra je Bůh ví proč a kam
Zítra je probuzení v tomto světě
kde štěstí najít v jedné větě
nikdo neumí
Zítra je to co zůstává
zas nová strana v knize života
Ty světe div se
že potok stále klokotá
a na mém místě stojí vrba
stoletá
Zítra je ještě nevím jak
Zítra je dlouhý klikyhák
Zítra je to co zůstává
a navrch velká pěna s čokoládou
ozdobné třpytky ve vlasech
a hlas jenž zazní jako hlahol
polních trubek
když pláče něčí srdce
opuštěné ve vlnách
Zítra je hrstka tichých vzdechů
když vlají doma z parapetu
vymluvená slova
prázdných frází
z nichž splétají si
v komedii kostým šitý
všichni světští lháři
Ještě pár tichých doteků
jen vzduchem posílám ti ladně
a pak se vydám pro opratě
do saní které rozjely se
nenadále
ze smrtonosných řetězů
Chci dát ti sbohem
odcházíš
jen dobrovolně
lásky vzdal ses
Já nenutím tě se mnou jít
Již nedržím se tvojí dlaně
a stoupám tiše odhodlaně
ke rtům co šeptají mi
Já zůstávám si ve svém stromě
a ty se navždy ztiš!
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 21.9.2016