Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Spirála smrti

Spirála smrti

podnebný Básně » ?nezařazené?

Anotace: Předzvěst přicházejícího podzimu a blížící se zimy v krasobruslařské terminologii

Na bílém plujícím obláčku duhoví ptáci
ledňáčci nakreslili křivky svých letů
a opět a opět se zpátky do kruhu vrací
pro věčnou radost množstvím pestrých květů.

Roztříštím krásu tvých dlouhých vlasů o led,
i moje srdce má dálku, rozlet a dolet,
tak blízko poplašeně tiká, piruetou krouží,
po klidu touží, obavou se souží, že to bude bolet.

Zachyceno veršem potí se a vrtí,
nebude bolet spirála smrti.
Nádherou pohybů letících nad ledem
ukažme pohledům diváků, co my dva dovedem.

Teď už vlasy dotýkáš se ledu,
kde šlapala lidská noha,
spirálou smrti asi neprojedu,
musí stačit jen vteřina pouhá.

Proč rozprostíráš svoje vlasy na led
ve spirále smrti, ženo plná krásy?
Ve výši je mnohem hezčí balet,
tak přičísni si své vlající vlasy.
Publikoval(a): podnebný, 21.9.2016
Přečteno (56x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, děda včela, Mirastus, slunečnice69, gogol, Kytka62, barča1, Bezhlavý rytíř, Polux Troy

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:07
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti