Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Školství

Školství

Malfelica Básně » ?nezařazené?

Anotace: Menší satira, co mě napadla ve škole :D

Přežila jsi další den školy,
máš můj obdiv. Gratuluji.
Celou dobu ses dívala do prázdna,
ale za to ta perfektní docházka!

Nevnímalas ani slovo,
co učitelé mají z toho?
Co měli odříkali vše - proto ví, že
jsou k výplatě o krok blíže.

Chuť předávat vědomosti se nenosí.
Radši lehký výdělek papoušků okusí.
Vždyť učit se zájmem je jen klišé,
ať si to praktikuje Komenský, my jsme výše!

Novodobé vzdělání není vůbec podstatné,
v hospodě se dozvědí všechno potřebné
O dějiny se nestarejte,
že za komunistů bylo lépe si pouze pamatujte.

Pak se divte lidičky,
že se zbláznil svět celičký.
Že nikdo se o svět nestará ani ho nevnímá
a Evropa pomalu umírá.
Publikoval(a): Malfelica, 20.9.2016
Přečteno (135x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ponas, Makaveli, děda včela, Mirastus, gogol, Bezhlavý rytíř, Martin Havlíček, Polux Troy
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 23:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti