Žluté listí
Žluté listí
Žluté listí
Ze stromů žluté listí
snáší se k zemi.Přichází
podzim a sním chlad,co
táhne se z polí.Smutný
pohled na holé stráně
je až srdce bolí.
Chlad mě celou objal
a třas se do mě dává.
Slunce už má málo sil.
Hřeje jen zlehýnka a
brzo se ke spánku ukládá.
Z holích strání dopadá
na mě stesk.Ten v úsměvu
mi brání.Má duše jakoby
usnula nebo do snu se
propadla.Mé oči hledí
do prázdna a ze stromů
se listí k zemi snáší.
Žluté listí všude ho
plno je.Pomalu se jím
brouzdám a do dálky se
dívám.Někde tam vysoko
na demnou andělé v bílém
šatě tancujou.Chlad podzimu
na ně nedopadá.
Ráda bych se k nim přidala
a smutek ze své duše vyhnala.
Cosi mi v tom brání.
Snad to ,že ptačí zpěv bych
už neslýchala a slunce jak
vychází bych nespatřila.
Ke květům nepřivoněla.
Na cestě poseté listím
stojím sama.Úzkost v duši
mám a tak se do snu propadám.
Sen lemovaný květy je růžová
barva v něm panuje.Mé duši se
uleví když ze sna něha promluví.
Publikoval(a):
slunečnice69, 20.9.2016