Trojrozměrnost
Trojrozměrnost
...
Při hledání prvního rozměru – soucitu,
vtékala mezi kostky do prostoru..
Našla základní cihlu svého kruhu,
zvedla mysl ze dna a stala se cestou..
Kruh vepsaný do čtverce..
Při hledání druhého rozměru – lásky,
počítala sedmikráskám lupínky..
Nalezla v sobě návod na použití,
a vyškrtla ze vzorce podmínky..
Spojení dvou trojúhelníků..
Při hledání třetího rozměru – tvořivosti,
osvobodila se od společnosti..
Skočila do objetí abstraktnosti,
buňkami teď maluje vesmír dosytosti..
Rozkroutila geometrii trojrozměrnosti..
..
Stala se sebou..
..
Nekonečnou..
..
Publikoval(a):
Wčelka, 16.9.2016