Antiislámská
Antiislámská
Anotace: Co by mohly dokázat muslimské ženy, kdyby chtěly. Omlouvám se za délku tohoto díla.
Dej ženě moc, všemocný světe vědy,
dej ženě moc vědy i umění,
jen jedné jediné nebo každé,
která čte, naslouchá a vzdělává se,
jí krásné a zpívající.
Ať má moc vlády nad všemi kraji,
nad celým světem, všemi ději,
nad všemi živými tvory.
Dej ženě zbraně ty nejzhoubnější,
stroje a nástroje nejvýkonnější,
ať poznáš její nitro, lidské nitro,
po čem bude toužit, co si bude přát.
Co dokáže, co vytvoří, co udělá,
vyrobí, vybuduje nebo zničí, zboří,,
zda ten, kdo má moc bořit,
má moc a chce i tvořit
nebo si lehne na pláži u moře
s miláčkem, pohodlná, líná,
obklopena přepychovou nádherou,
auty,jachtami a tryskáči,
plachetnicemi, vilami, paláci,
šperky a drahými kožichy
jenom pro sebe, sobecky
anebo přepych pro všecky,
vybrané jídlo a pití, hodování,
koupelen z mramoru budování,
odstraní špínu a stíny civilizace,
aby svítila jasně a krásně
lidská práce, domy a města,
pole a zahrady, stroje i přehrady,
ať uchová, z čeho vyšla čistá
nebo ať špiní, týrá a mučí,
soudí a popravuje, zabíjí, drtí,
ať poznáme ji v rozletu vášní,
vládkyni světů, nebes a moří,
co zvolí život, úrodný život.
Nebo ticho, věčné ticho smrti?
Publikoval(a):
podnebný, 15.9.2016