Mé zdání
Mé zdání
Anotace: a posbírané střípky snů my nestačí už říct
Mé zdání
Jen pouhé zdání
mi nezabrání
při usínání
odevzdati jsoucno
kamsi do neznáma
a posbírané střípky snů
my nestačí už říct
co najdem v příštím dnu
a kdy už uchopíme pravdu
kterou zatím rozum
uvěřit se brání
Jen doteky a něžné hraní
pár myšlenek a touha uvolněná
dlouhým čekáním
když za svítání
kdesi v nitru vím
jsme spolu tak
jak od věků jsme chtěli
a všechno ve svobodě duší našich
jakoby jen bylo jemné vlání
v němž podobáš se vánku
jenž polaská se s květinami
a zmizí denně v dalším spánku
opředeném vteřinami
co mají k ránu na kahánku
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 31.8.2016