Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Město, co nikdo nevzbudí

Město, co nikdo nevzbudí

Paol Básně » ostatní ...

Anotace: Anotace.....stručný popis!

Pražce jsou zarostlé keři a trávou.
U výhybek červených pod hávem rzi
táhnou se nejeté, zašlé koleje
do města, které hluboce spí.

Na chodníku tyčí se haldy špíny,
vteřiny lámou se pod tíhou dní,
v příkopu černá se hromada uhlí..
nikdo jí nesklidí...město spí!

Jen tulák vítr si fouká do korun
stromů,co jak flétny slobounce zní,
on rozhoupává kostelní zvony,
zvony zvoní, však město spí!

Ve výkladech smějí se figurýny...
Je plno pavučin na každé zdi.
Co pak si přejete? Budete platit?
Ne! Není komu, vždyt' město spí!

Král stoletý dub se dívá do dálky,
jediný, kdo ve městě bdí
a pak ještě tráva švelící ve vánku
a bodláky. Jinak všechno spí!

Roky tu plynou opravdu rychle,
ten pohled Vás za sto let unudí!
Pohled na staré, spící město,
které už nikdo nevzbudí!
Publikoval(a): Paol, 25.8.2016
Přečteno (154x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Bezhlavý rytíř, gogol, Makaveli, Mirastus, děda včela, Kůl v plotě, Polux Troy

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti