Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Podzimní

**Podzimní

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: to,co po létu k nám přijde

~~~~~~~
Na zelené trávě
je listí rozházené
do podzimních barev
pěkně zabarvené
tam opar ranní mlhy
ty stromy objímá
a studený vítr
větve teď rozkývá.

A posledních pár listů
už se taky pouští
vítr je odnese
do blízkého houští
vedle tam kvete rmen
marunek barvířský
bedrník,bahnička
a čertikus luční.

Žlutá,bílá a lila
pak kaštan rezavý
to jsou krásné barvy
to malíř Podzim ví
a jenom zlehka foukne
na ten jeden mrak
ten o topol se roztrh
a prší po kapkách.

Všechno je samá perla
brouci se schovali
a že se trochu bojí
schovaní zůstali
podzim je malovaný
takový zůstane
a pak ho bílá zima
jen sněhem zavane.

~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 25.8.2016
Přečteno (343x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Bezhlavý rytíř, Makaveli, děda včela, Polux Troy, gogol, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 00:02
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti