Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Má to tedy nějaký smysl…?

Má to tedy nějaký smysl…?

Jean Larycu Básně » o Lásce

Anotace: Ptám se, co to má za smysl... Každý "kárá" léto, že v létě se zamiloval a zklamal, ale zapomína na to, že léto za nic nemůže.

Má to tedy nějaký smysl…?


Co to má za smysl,
podezírat léto z nečestných úmyslů,
když jsem milencem jedné z doby,
možná jsem až k podzimu kles,
však říkám si: „Co by…“
Léto mi rozmlouvá,
přímo nadává za ta slova z mých smyslů…
Co to má být,
co to má znamenat?
Však já nevím.
Ta doba je krásná,
však neprohlédnutelná.
Vždyť uvidíš ji,
až ji prožiješ…
Až Ti jednou, za pár let,
řekne – starý jseš…?
Ne... Prostě?
Jen tak, pro svůj plezír, pro svou radostnou chvilku, pro svůj pocit něčeho?
Jakého?
Neznámého?
Otazníku plného?
Ano, nezapomenutelného, skvělého, prolhaného, zadaného?
Nebo volného?
Nebo citu známého?
Zrýmovaného slova, spíš zničeného… opožděného, zasekaného… nebo interpunkcí ukončeného?


Jean Larycu
Publikoval(a): Jean Larycu, 8.12.2010
Přečteno (237x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kote5

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti