Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Červený kosatec

Červený kosatec

Rose-H Básně » o Přírodě

Anotace: Zdálo se, že se konec blíží, ale okolnosti ho ještě posílily.... Někdy je to i s lidmi tak.

Kosatec červený v ohnivém slunci se ztrácí,
bojuje o přízeň v přeludu žití,
v kabátku slunečném hrdě kráčí,
skonat v žalostném bytí.

Nepřišel však jeho čas,
nepodlehl žáru ani rozmaru lidskému.
Mocný živel mu dal barvu krás,
zjevení čistému.

Sladkostí opájen,
těšil se na další západ,
v líčku okatém,
s paprsky chce vstávat.
Publikoval(a): Rose-H, 23.8.2016
Přečteno (161x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Makaveli, gogol, donne, Polux Troy

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 23:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti