Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

S dětmi na zahradu

S dětmi na zahradu

podnebný Básně » o Přírodě

Anotace: Pokračování básničky Šaty dělaj´ člověka.

Do práce, sadaři, s chutí a pílí,
nemá-li se udusit vaše snaha v býlí,
musí se vyplít zahrada,
střežit, co zaseto a zasazeno,
radit a pomáhat, muži i ženo,
dětem a začít už odmlada.

I na oblečení záleží drobátko,
bude-li z dítěte člověk či hovádko,
z Lukáška, Terezky, Zuzinky -
mají-li šaty, jež povedou k cíli,
jsou-li dost vkusné a prospějí-li,
poznáte během chvilinky.

Tož poslechněte a pomněte s námi,
že stále ještě existují mámy,
pro něž je zapeklitou otázkou,
jak děti obout a obléknout správně,
rozmyslet se a rozhodnout rázně,
zatímco my jdeme už procházkou.
Publikoval(a): podnebný, 20.8.2016
Přečteno (121x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Polux Troy, Desiré, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 23:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti