Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Šaty dělaj´ člověka

Šaty dělaj´ člověka

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Připomenutí, že začátek školního roku se blíží

Odborníci mezi námi
chtějí poučiti mámy,
jak pořídit dětem správný šat,
pohodlný, přiléhavý,
praktický a hlavně zdravý,
zkrátka jak je oblékat.

I dítě je člověk, lidé zlatí,
a o dětech víc než u dospělých platí,
že člověka dělaj´ šaty.
Takové, které je dělaj´ skromným,
prostým, pevným, nepodlomným,
vždy budiž v úvahu vzaty.

Táto, chceš mít ze synů grázly a floutky?
Ty, maminko ze svých dcer fifleny a loutky?
Nechcete, tak vidíte!
Pak už nečekejte a shánějte,
dobrou vůli k tomu mějte,
co zasejete, sklidíte!
Publikoval(a): podnebný, 17.8.2016
Přečteno (67x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kytka62, Martin Havlíček, Kůl v plotě, Petrarca, Mirastus, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti